Search This Blog

Friday, December 20, 2013

#Blogovision2013 Το 1 του @dementia_inc : Ulver - Messe I.X – VI. X


‘Ενα Σχεδόν Κανονικό Review

Ο θρησκευτικός μινιμαλισμός του Arvo Pärt και η αισθητική του Ligeti είναι εμφανή σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του δίσκου των Ulver. Αυτό το άλμπουμ δε θα μπορούσε να έχει ιδανικότερο τίτλο. 
Messe είναι η γερμανική λέξη για τη χριστιανική λειτουργία της ευχαριστίας. Αυτός ο δίσκος είναι μια χριστιανική λειτουργία χωρίς το τελετουργικό. Ο Garm τοποθετεί σχεδόν τέλεια τα φωνητικά του, και προσεύχεται στο “Mother of Mercy”  - "Oh mother, mother of mercy / Cradle of all devotion and desire / I turn to you from the valley of tears / Carry me as a child / As a son of man / Bathed in light and precious blood / Filling the cup of the skull of Adam"

Δε μπορείς να διαχωρίσεις που αρχίζει η ορχήστρα και που το συγκρότημα. Δεν αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν μουσική. Το σύνολο ορχήστρα-συγκρότημα είναι η μουσική. Άρκει να ακούσεις πως ξεκινούν τα έγχορδα στο 4:16 του πρώτου κομματιού για να πειστείς.

Υ.Γ Ακόμα ένα κείμενο στο οποίο μπορώ να μιλήσω για τους Ulver χωρίς να συμπεριλάβω τις λέξεις, “metal”, “black” και διάφορους συνδυασμούς αυτών.
Appendix

Το Tromsø Kulturhus διάλεξε τους Ulver να συνεργαστούν με την Arctic Opera και την Philarmonic Orchestra με τη βοήθεια του συνθέτη Martin Romberg για μια ζωντανή παράσταση τον Σεπτέμβριο του 2012. Μετά την παράσταση οι Ulver επεξεργάστηκαν το υλικό στο studio.




02. James Blake - Overgrown
03. Pelican- Forever Becoming
04. Hookworms – Pearl Mystic
05, Matt Elliott – Only Myocardial Infraction Can Break Your Heart
06. 65daysofstatic – Wild Light
07. Queens of the Stone Age - …Like Clockwork
08. Wooden Shjips – Back to Land
09. Clutch – Earth Rocker
10. Follakzoid –II
11. Bonnie "Prince" Billy - S/T
12. Jay Z - Magna Carta Holy Grail
13. Black Rebel Motorcycle Club - Specter at the Feast
14. Russian Circles – Memorial
15. God is an Astronaut - Origins
16. My Bloody Valentine - MBV
17. Sigur Ros - Kveikur
18. The Knife - Shaking the Habitual
19. Boards of Canada - Tomorrow's Harvest
20. Flunk - Lost Causes


No comments:

Post a Comment