Search This Blog

Tuesday, December 15, 2015

Το #6 της @ste_pl Nocturnal Sunshine - Nocturnal Sunshine


Όπως ίσως γνωρίζετε οι γυναικείες παρουσίες στην House σκηνή είναι ελάχιστες κι ακόμα λιγότερες όσες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν αλλά και να κάνουν επιτυχία. H Maya Jane Coles ανήκει σε αυτές τις απειροελάχιστες. Το Nocturnal Sunshine είναι ψευδώνυμο. Ένα side project που φυγαδεύει τις dubstep ανησυχίες της. Με αυτό το ψευδώνυμο έχει κυκλοφορήσει  remixes και φέτος από το πουθενά κυκλοφορεί ομώνυμο άλμπουμ τρία χρόνια μετά το τελευταίο σημείο ζωής της ως Nocturnal Sunshine. 
Καταλαβαίνετε φυσικά πως για τους groupies (count me in) ο δίσκος αυτός είναι γεγονός και μάλιστα HUGE. H Maya Jane Coles έχει ένα χαρακτηριστικό ήχο που δύσκολα τον μπερδεύεις με κάτι άλλο. Αυτόν τον ήχο τον συνδυάζει με dubstep και φωνητικά (πάντα) κι έχουμε αποδεικνύοντας πως δεν επαναπαύεται στο tech house που μέχρι σήμερα παράγει με τεράστια επιτυχία.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα φαινόταν εγκλωβισμένη σε ουμπζ - ουμπζ και τουβ - τουβ με το Nocturnal Sunshine επιστρέφει σε ό,τι την καθιέρωσε: Στη καλή, ποιοτική, χορευτική, σοφίστικειτιντ μπιμπλικατζού που όλοι λατρέψαμε εμπλουτισμένη με ηλεκτρονικές πινελιές αλλά και πλήρως εναρμονισμένη με την Βρετανική τάση. Χωρίς να μιμείται, χωρίς να επαναλαμβάνεται. Με λίγα λόγια, το Nocturnal Sunshine είναι ένα άλμα σε σχέση με όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. 


No comments:

Post a Comment